zaterdag 20 april 2024

Opening fietsenstalling Kooldok


Door de aanleg van de ondergrondse parkings Steendok en Kooldok onder de voormalige Gedempte Zuiderdokken kon de stad de ruimte erboven de afgelopen jaren herontwikkelen tot het Zuidpark, een veelzijdig park dat reeds gedeeltelijk in gebruik is. Het derde en laatste deel van het Zuidpark, tussen de Scheldestraat en de Wapenstraat, opent binnenkort.   

Onder het zuidelijk deel van het Zuidpark openden in 2020 en 2022 respectievelijk de autoparking Steendok en de gelijknamige fietsparking. Sinds 2022 kunnen wagens ook reeds terecht onder het noordelijke deel, in de parking Kooldok.  


Nu zijn alle parkings afgewerkt en kunnen fietsers ook terecht in fietsenstalling Kooldok (ingang ter hoogte van de Wapenstraat). De beveiligde fietsenstalling biedt plaats aan 178 (cargo)fietsen, heeft lockers voor batterijen van elektrische fietsen, en er is een herstelpaal aanwezig voor kleine reparaties en het oppompen van banden.


De fietsenstalling is de eerste 24 uur telkens gratis. Nadien kost ze 1 euro per begonnen 24 uur. In de stalling staan ook deelfietsen van Mobian, zodat gebruikers van de autoparking eenvoudig kunnen overstappen op een deelfiets. Via de Mobian-app kunnen ze hun autoparkeerplaats en deelfiets al vooraf reserveren. Om toegang te krijgen tot de fietsenstalling moet een bankkaart ingevoerd worden. 


Geen opmerkingen: