donderdag 15 maart 2018

'Antwerpen Barok 2018'



Antwerpen eert in 2018 haar beroemdste inwoner Peter Paul Rubens met het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’. Nieuwe rondleidingen en wandelingen maken deel uit van het culturele stadsfestival en zijn een uitstekende manier om barok en Antwerpen ten volle te beleven.
Tijdens het barokfestival bieden maar liefst zeven musea geleide bezoeken aan: de tentoonstellingen in het Rubenshuis, het MAS, het Middelheimmuseum, het Museum Plantin-Moretus, het FOMU, het Snijders&Rockoxhuis en het M HKA kan men ontdekken met een gids.
Er zijn ook stadswandelingen die het publiek laten voelen dat ook vandaag barok leeft in Antwerpen. Een gids leidt de groep langs imponerende gevels, prachtige poorten en rijkelijk versierde beelden en vertelt zowel geschiedkundige weetjes als leuke anekdotes over Antwerpen als uitgesproken barokstad. Er is keuze uit: Wandeling ‘Barok beroert, Wandeling ‘Baroque Shock: a Limited Edition, Theatrale vertelwandeling ‘B’rok d’Anvers, Wandeling ‘Rubens achterna’
Tickets en praktische info vindt u hier.
Foto Stad Antwerpen

Geen opmerkingen: