zondag 29 april 2018

Jan Vanriet


Schilder Jan Vanriet is 70 jaar geleden geboren in Antwerpen. In 1972, na het beëindigen van zijn studies aan de Koninklijke Academie te Antwerpen, exposeert hij een eerste keer in galerie De Zwarte Panter. Maar meteen daarna begint een samenwerking die tien jaar zal duren met Jan Lens en diens galerie Lens Fine Art. Tijdens deze periode ontwikkelt hij zich vooral als voortreffelijk aquarelschilder en worden enkele boeken uitgegeven, Maria Lecina, Dood in Venetië, Het teken van de hamster. Lees verder
Jan Vanriet “Ex Voto”
Momenteel loopt in alle ruimtes (op één na die steeds de werken van Fred Bervoets toont) van de Galerie De Zwarte Panter de tentoonstelling “Ex Voto”.
Naar aanleiding van deze expo is het boek Ex Voto van Jan Vanriet, met tekst van Eric Rinckhout en vormgegeven door Thomas Soete, verschenen. Er verschijnt tevens een bibliofiele editie in een foedraal met twee met aquarel ingekleurde prints van Jan Vanriet in een oplage van 25 exemplaren, genummerd van 1 tot 25, uitgegeven door de Vrienden van De Zwarte Panter en uitgevoerd door Boekbinderij Jansen. De intekenprijs van deze bibliofiele editie bedraagt 500 euro, te storten op rekeningnummer IBAN: BE96 0682 0095 2705 van de Vrienden van de Zwarte Panter. De gewone editie is verkrijgbaar in de galerie en in de betere boekhandel tegen de prijs van 30 euro, verzendingskosten niet inbegrepen.
www.dezwartepanter.com

Geen opmerkingen: