dinsdag 10 april 2018

Museum Vleeshuis vierde opfrissing met feest op 8 april



Na een periode van opfrissingswerken opende het Museum Vleeshuis opnieuw de deuren. Dankzij de vernieuwde opstelling komen de verhalen rond de objecten veel beter tot hun recht.


Op zondag 8 april vierde het museum dit met een muziekfeest voor jong en oud.
“Klank van de Stad” is het verhaal van meer dan zes eeuwen muziekleven in Antwerpen. Enkele kleine ingrepen zorgen er voor dat dit verhaal scherper gesteld is. De kleinere verzameling instrumenten en collectiestukken krijgt meer ruimte en wordt beter uitgelicht. Antwerpse sleutelstukken leiden de verschillende thema’s in en het wisselend kleurgebruik creëert drama en brengt het verhaal van “Klank van de Stad” tot leven.


Samen met de opgefriste expo introduceert Museum Vleeshuis ook een unieke Brusselse tafelpiano uit 1827. Het voorbije jaar werd het instrument gerestaureerd en bespeelbaar gemaakt. Zo kan het museum een verloren klank opnieuw laten horen.


Een kleine ruimte achteraan het gebouw is omgetoverd tot schatkamer, en zal gebruikt worden als open depot waar twee maal per jaar kleine aanvullende presentaties worden getoond. Tot 23 september toont de schatkamer objecten die een bredere kijk geven op het leven van de familie Duarte. Luxe objecten, boeken en partituren, maar ook het Joannes Ruckers-virginaal uit 1611 (één van de oudste klavierinstrumenten uit de collectie) illustreren het leven van de muzikale buren van Rubens.

Museum Vleeshuis - Klank van de Stad
Vleeshouwersstraat 38
2000 Antwerpen

Geen opmerkingen: