zaterdag 1 juni 2019

Terrasje doen onder de bomen?



Net buiten de Antwerpse binnenstad, in het Stadspark, kan men vanaf nu heerlijk genieten van een natje en een droogje op een zeer ruim en gezellig terras onder de bomen, of toch zo goed als.
Anthony Van Isacker en echtgenote Meredith Meire (her)opende de zaak in het Stadpark, die 9 jaar geleden afbrandde, onder de naam “Grand Café Capital”. Maar inmiddels hebben zij niet stilgezeten. In Wilrijk baatte zij Bistro Pompidou en Bakery Shop Pain Pidou uit. Tevens opende zij een tijdelijke zaak in de Pacificatiestraat op het Zuid: “Banningville”.
Iedereen is hier welkom, maar we zijn niet zoals de taverne De Melkerij in het Nachtegalenpark laat Van Isacker optekenen in de Gazet van Antwerpen.


Als men het Stadspark betreedt via de hoek van de Rubenslei-Van Eycklei komt men even verder een grote houten gevel tegen. Dit is het nieuwe gebouw van de Antwerpse Groendienst. Het wegje (met fietsstalling) net ervoor geeft toegang tot het Grand Café Capital en de feestzaal op -1 waar ook het sanitair is.


Het interieur van het grand café is met Japanse invloeden ingericht. Denk daarbij aan klassieke Thonet stoelen en art deco geïnspireerde lampen in combinatie met zwart laqué geborstelde deuren, hout, planten en zwart, rood en wit als focus kleuren.

Het terras heeft 3 plateaus. Het middelste plateau is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of minder mobiele mensen. De trappen om van het ene niveau naar het andere te gaan hebben geen leuning. Voor de veiligheid van de kinderen (vlakbij is er een kindertuin) zou een lage afrastering van de plateaus niet overbodig zijn.

De prijzen zijn zoals we stilaan als “normaal” zullen moeten bestempelen. Voor een Hoegaerde en een La Chouffe betaalde ik 6.40 euro. Voor meer details en de prijzen van de spijzen surf naar: http://grandcafecapital.be/menu

1 opmerking:

Serluppens Chris zei

Jean Marie , we moeten meer en meer in onze geldbeugel tasten.
Zeg dat is wel een beetje overdreven voor ne Hoegaerde en La Chouffe 6,40 € .