woensdag 7 augustus 2019

Equus africanus asinus


De Equus africanus asinus is de wetenschappelijke naam voor de ezel. (Wikipedia)
In Antwerpen zijn er plotsklaps 13 ezels bijgekomen. Neen, ik bedoel hier niets fout mee, trouwens wisten jullie dat het bijzonder intelligente, speelse en behoedzame dieren zijn? Helemaal geen domoren dus! 
Het gaat hier om kunstwerken in het kader van de “Donkey Parade 2019”, de opvolger van de succesvolle “Hippo Parade Antwerp 2018”.


Blijkbaar is de organisator ook een ezelachtige want hij stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen. Waar vorig jaar meerdere kunstwerken werden gevandaliseerd, zijn de meeste beelden nu ondergebracht in winkels. De ezels, individueel beschilderd door een selecte groep van kunstenaars onder leiding van Ludo Modelo, blijven in het stadsbeeld tot 30 september. Nadien worden ze geveild voor het goede doel.
Locaties en verdere details zijn te vinden op www.donkeyparade.be 



2 opmerkingen:

Anoniem zei

ik ga de ezels eens moeten gaan zoeken , is er een brochure bij de "vriendelijke" toeristische dienst waar je ze kan vinden ? grtjes magda

Magda zei

Er staan 2 mooie ezeltjes , een grote en een kleine aan de ingang van het Shoppingcenter in Wijnegem , kant Turnhoutsebaan , Magda