vrijdag 2 augustus 2019

Hoe ziet de toekomst van het MoMu eruit?



Tegen winter 2019 verwacht het MoMu dat de bouwwerkzaamheden aan een gloednieuw depot - dat gedeeld zal worden met FoMu en DIVA - afgerond zullen zijn. Dan verhuist de collectie vanuit drie tijdelijke depots naar dit permanente depot.
Enige tijd na de ingebruikname van het nieuwe depot zal een klein deel van de collectie - bestaande uit objecten gemaakt uit kunststoffen - opnieuw verhuizen naar een nieuw, gespecialiseerd depot in de vernieuwde Modenatie. Deze locatie zal een hiertoe bevoegde restaurator toestaan om deze collectie nauwgezet te monitoren en te bestuderen. Andere stukken zullen meeverhuizen naar het museum, waar ze een vaste plaats krijgen in de nieuwe permanente tentoonstelling, of zullen op tijd en stond het depot mogen verlaten om deel uit te maken van een tijdelijke tentoonstelling - in Antwerpen, of ver daarbuiten. In het najaar van 2020 zou het museum terug open gaan.


1 opmerking:

Anoniem zei

als het maar geen tweede MAS wordt waar meer als de helft van de collectie niet getoond wordt want als ze musea gaan samenvoegen likt het er wel op ! magda