maandag 16 september 2019

Werfbezoek Botanic Hotel Antwerp


Tijdens de Open Monumentendag was de werf van het vroegere Elzenveld te bezoeken. Zelfs voor mij die hier jaren rondgelopen heeft was het af en toe moeilijk om mij te oriënteren. Op de bovenste foto (klik om te vergroten) zien we links het voormalig auditorium, in het midden boven wat ooit de Sommézaal was, in het midden onder een van de kloosterzalen met toegang naar de kloostertuin en rechts kan men zien dat de gang tussen de Kanunnik Van Gesselzaal en het klooster volledig doorgeslagen is naar de achtergelegen tuin.


Enkele zaken zijn nog onaangeroerd, zullen zij opgenomen worden in het nieuw hotel? Opvaltent is wel dat men deze niet heeft afgeschermd tegen het stof.


Projectontwikkelaar Iret Development is er volop bezig met de renovatie en de heropbouw van deze site. In het najaar van 2020 opent hier het Botanic Antwerp Hotel, dat zijn naam ontleent aan de aangrenzende Antwerpse Plantentuin of ‘Den Botaniek’. Dit luxueuze boetiekhotel met groen binnengebied zal 89 kamers tellen. (Voorheen waren er 30 gewone kamers, 4 flats en 1 studio.)

Ook de voormalige “museale galerie Sint-Jorispand”, met ingang aan de Sint-Jorispoort, dat nu De Kringwinkel huist, wordt heringericht met hotelkamers. Naast het hotel zouden er drie restaurants en een wellness­center komen.

1 opmerking:

Nuytemans Jef zei

Dat ziet er prachtig uit, bedankt voor de info.
Jef