woensdag 25 december 2019

100 jaar N. Vrouyr



Het Armeens Tapijtenmagazijn aan de Komedieplaats viert in 2020 haar 100 jarig bestaan in Antwerpen. Oosterse tapijten, antiek, hedendaags en design, kelims en textiel uit Iran, Turkije, Nepal, Afghanistan, China, ArmeniĆ« enz. Exclusieve  tapijten van o.a.Tufenkian, Odegard, Haynes Robinson (Sahar) en eigen producties en maatwerk. In 1917 opende Norayr Vrouyr een klein tapijtenwinkel in Den Haag en verhuisde in 1920 naar Antwerpen.


Aanvankelijk op de Komedieplaats 4,


later uitgebreid tot de nrs. 6 & 8


en sinds 2013 brengt de vierde generatie een nieuwe wending met Vrouyr2 op de Komedieplaats 2. Oude dromen en frisse ideeĆ«n op een plek waar Oost en West elkaar ontmoeten. U kan er kunstzinnige voorwerpen voor dagelijks gebruik “met exotisch tintje” vinden.
De gebouwen met drie verdiepingen rechtover de romantische Bourla schouwburg, stralen iets heel bijzonders uit. Zij zijn na een honderdtal jaren vindingrijkheid niet meer weg te denken uit het profiel van de stadskern.
In 2010 nam N.Vrouyr de 'Carpet Cup Award’ voor de beste detailhandel in ontvangst op Domotex, de Internationale vakbeurs in Hannover.

1 opmerking:

Magda zei

als je de kans krijgt het eens te bezoeken , de eigenaar kan heel gepassioneerd vertellen over de zaak en de tapijten , ook het atelier waar tapijten hersteld en gekuist worden is zeer interessant en de kleine vergoeding voor het geleid bezoek gaat naar een goed doel.