maandag 16 december 2019

In memoriam Panamarenko

Panamarenko, de artiestennaam van Henri Van Herwegen was een Belgisch beeldhouwer. Hij wordt beschouwd als een van de voornaamste Belgische beeldhouwers uit de tweede helft van de 20e eeuw. Hij maakte veel assemblages die met vliegen te maken hebben. Lees verder op Wikipedia
Hierna vijf foto's uit mijn (Kugrako) archief ter herdenking van deze fenomenale kunstenaar die vorig weekend overleed op 79 jarige leeftijd.
Onlangs is bekend gemaakt dat de Keteleer Gallery en de galerie Campo & Campo in Berchem een expo zouden wijden aan hem n.a.v. zijn tachtigste verjaardag. Deze zal hij spijtig genoeg niet meer meemaken.






3 opmerkingen:

Magda Balck zei

hij deed mij altijd denken aan Jules Verne, gelukkig dat er nog mensen met fantasie zijn en werken gemaakt hebben die ons doen wegdromen .

Michiels Christian zei

Hallo,

Bedankt voor de foto's van Panamarenko.
Ter info ; Er staat een groot monumentaal beeld ' een soort vliegend wezen "van Panamarenko in het restaurant taverne van het koetshuis " Kasteel Hof Ter Linden " in Edegem . Dit kasteel en bijhorende koetshuizen die als horecabedrijven worden uitgebaat zijn eigendom van de gemeente Edegem, en misschien dus ook het beeld van Panamarenco. Onlangs vernamen we ook dat" Huis Hellemans galerij" reeds veertig jaar actief in prachtige tentoonstellingen deze gaat sluiten er een café van gaat maken.....Deze gemeentebestuursleden zijn cultuurbarbaren.... Christian Michiels

Chris Serluppens zei

Het was een zeer speciale buitengewone kunstenaar met fantastische rare ideeën en uitvindingen .
Het gaat je goed hierboven . .