donderdag 12 december 2019

Juweelontwerpers Wouters & Hendrix

Etalage in de Steenhouwersvest © jemami

Het juweelontwerpersduo Wouter & Hendrix viert dit jaar het 35-jarig bestaan van hun label.
Wouters & Hendrix ontwerpen en maken sinds 1984 ongewone juwelen in hun Antwerpse atelier. Als kinderen uit een avant-garde tijdperk hebben ze de regels van de traditionele juweelkunst steeds naar hun hand gezet. Ze zijn subtiele rebellen met een voorliefde voor het surrealisme en worden aangetrokken door onverwachte technieken en materialencombinaties. Wouters & Hendrix’ draagbare sculpturen laten de draagster toe uiting te geven aan haar unieke vrouwelijkheid. Hiermee licht ze een tipje van de sluier van haar persoonlijkheid op.
Wouters & Hendrix vieren de 35ste verjaardag van hun label met een eigen “Wonderkamer” in het Museum voor Edelsmeedkunst, Juwelen en Diamant (DIVA).


Nog tot 16 februari 2020 presenteert DIVA de tentoonstelling Wonderkamer II. In maar liefst drie zalen en met ruim 300 objecten dompelt het de bezoeker volledig onder in het surrealistische universum van de juweelontwerpers Wouters & Hendrix.

Palazzo © Frederik Beyens

De eerste zaal, Palazzo, dompelt het publiek letterlijk onder in een gouden gloed. De juwelen van Wouters & Hendrix treden in dialoog met subversieve kunst, surrealistische symboliek en uitmuntend vakmanschap.

Antichambre © Frederik Beyens

Wouters & Hendrix puren hun esthetiek vaak uit banale voorwerpen en herinneringen en geven deze een nieuw, kostbaar leven. In de tweede zaal gaan rommelmarktvondsten en iconisch Wouters & Hendrix drukwerk in dialoog met hedendaagse kunst.

Room with a view © Frederik Beyens

In de laatste zaal schitteren hun zilvercollecties omringd door een indrukwekkend handgeschilderd gordijn. Bijzonder in deze laatste zaal is de hartencollectie van dr. Boyadjian, een cardioloog met een grote passie voor het hart in al zijn vormen. Wouters & Hendrix selecteerden een 30-tal objecten uit de collectie, gaande van juwelen tot postkaarten.

Praktische details: www.divaantwerp.be


1 opmerking:

Magda Balck zei

de moeite waard zeker als je van juwelen houdt en welke vrouw doet dat niet en veel beter dan Wonderkamer I .