woensdag 15 januari 2020

100 jaar VIIde Olympiade



Dit jaar is Antwerpen precies 100 jaar een Olympische stad, wat uitgebreid gevierd zal worden met een grote campagne en een ambitieuze sportkalender. Vandaag pakten de stad en het IOC uit met een gloednieuw logo om dat Olympisch jubileumjaar uit te dragen.


De VIIde Olympiade werd in 1920 in Antwerpen georganiseerd. Sindsdien draagt Antwerpen de eretitel van Olympische stad en behoort ze wereldwijd tot een selecte groep van 23 steden met een Olympische geschiedenis. De onvoorstelbare topsportprestaties, de gelukzalige sfeer van vrede vlak na de Eerste Wereldoorlog en drie nieuwe symbolieken maakten de Spelen in Antwerpen legendarisch.


Tevens werd een website gelanceerd, dé plek waar alle info over de VIIde Olympiade en het jubileumjaar te vinden is. De site bevat heel wat straffe verhalen uit 1920 over legendarische sportprestaties, topatleten, de Antwerpse sportaccommodatie en de glorie van toen. Een tweede grote luik bevat de agenda voor dit feestjaar met sportevenementen, expo’s, vieringen, pop-ups en meer. Onder het motto ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’ voorziet de stad heel wat activiteiten om mee te sporten of te supporteren.

Geen opmerkingen: