donderdag 9 januari 2020

Who’s afraid of red yellow and blue?


Een beetje een rare naam voor een ateliercafé/mini galerie, maar deze verwijst naar de titel van een serie schilderijen van de Amerikaanse kunstenaar Barnett Newman.
De uitbaatster, Nena Shaw, is al van jongs af aan gebeten door kunst, als kind zat ze al op de tekenschool en haar toekomstige studiekeuzes resulteerde in veel creatieve uitspattingen. Ze behaalde dan ook een master in de schilderkunst en had daarna een lerarenopleiding. Parallelle hieraan bouwde ze ervaring in de horecasector op. Een en ander bracht haar op het idee om het sociale en creatieve met elkaar te verbinden in een ateliercafé.


In een klein auditorium achteraan het café geeft Shaw allerlei workshops en (film)presentaties, maar ze staat open voor andere activiteiten. Aan de muren van het café en in de kelder geeft ze maandelijks aan een kunstenaar de gelegenheid om enkele werken voor te stellen. Deze maand is het aan Chloë Nuñez Garcia.


Chloë maakt acrylschilderijen op basis van collages in een stijl die ze“ abstract surrealisme ”noemt. Ze wordt aangetrokken tot vormen en texturen, terwijl ze beelden samenbrengt om hun kleuren te laten spreken op de grenzen van wat echt en onwerkelijk is. Haar werk draait rond thema's als vrouwelijkheid, intimiteit en verlangen.

Who’s afraid of red yellow and blue.
Koolkaai 3 2000 Antwerpen


Geen opmerkingen: