donderdag 9 april 2020

Vergroening Scheldekaaien door plaatsing van nomadenbomen


Vorige week werden 5 containers geplaatst ter hoogte van de meest noordelijke zitplaats in de zone Sint-Andries en Zuid aan het water. Deze week zullen 13 bomen geplant  worden over de verschillende containers.


Het is belangrijk dat dit nu plaatsvindt, voor dat de bomen in blad staan. Van zodra dat gebeurt, verkleint immers de kans op overleven. Het gaat om 4 verschillende inheemse boomsoorten: wintereik, ratelpopulier, witte els en haagbeuk. Zowel hoogstammige- meerstammige bomen met een hoogte tot 4 meter die bestand zijn tegen de soms gure weersomstandigheden aan de Schelde. Tussen de bomen wordt een mix aan grassoorten voorzien die goed omgaan met verdroging en weinig onderhoud vragen.


Als de corona maatregelen opgeheven worden, zullen de containers uitgebreid worden met zitbanken rondom. Tegen dan zullen de bomen in volle groei zijn en wordt deze plek nog aangenamer om te genieten van het uitzicht aan de Schelde.Tijdens het plaatsen van de nomadenbomen worden uiteraard alle adviezen en richtlijnen van de overheid en de Nationale Veiligheidsraad met betrekking tot het coronavirus nauw opgevolgd.

Meer informatie over de nomadenbomen staat op www.agvespa.be. Foto's (c) AG Vespa

Geen opmerkingen: