zondag 19 juli 2020

Olympische expo en wandeling


De expo ‘Van slagveld tot sportveld’ blikt terug op de Olympische spelen van 1920 in Antwerpen.  Aan het Kielse voetbalstadion vertellen een veertigtal immense doeken het verhaal van ‘onze’ Spelen aan de hand van anekdotes, prachtige foto’s uit de oude doos en bijzondere weetjes. De iconische toegangspoort aan het Olympisch Stadion  kennen heel wat Antwerpenaren van archieffoto’s, maar
verrassend is dat die poort wegens geldgebrek gewoon gemaakt werd uit… papier-maché.


Leerrijke wandeling doorheen het Kiel
Dertien nutskasten in de Kielse straten krijgen dan weer een olympisch kleedje. De grijze cabines worden zo permanent omgetoverd tot knappe staaltjes straatdesign. Samen vormen deze verfraaide nutskasten een wandelroute van 4,7 kilometer doorheen de wijk die de boeiendste weetjes en sportprestaties van de Antwerpse Olympiade bundelt. 
De cabines zijn ingekleed met een historische foto en een prikkelende vraag. De vragen zijn veelal gelinkt aan de naam van de straat. Tal van straten rondom het stadion dragen immers een sportieve naam zoals de Tennisstraat, Marathonstraat of Voetbalstraat. Door de bijbehorende QR-code op elke nutskast te scannen ontdekken passanten het antwoord en krijgen ze extra historische context. Of kijk hier.



Geen opmerkingen: