zondag 9 augustus 2020

Veel groen en een nieuw bos(je)


Sinds kort kan iedereen de wandelpaden rond het Antwerpse provinciehuis bewandelen. Momenteel zijn er nog hekwerken rond het grote grasveld om het gras groeikansen te bieden. De openbare tuin rond het provinciehuis is maar liefst 2,3 ha groot.


Het grote grasveld, dat als groendak bovenop de ondergrondse parking ligt, zal vanaf midden augustus volgroeid en toegankelijk zijn.  Hier zijn ook kunstwerken van Bert De Leeuw (foto links) en Pol Bury (rechts, op de rechtse foto) te zien.


Je bent ook welkom om te genieten van de bosrijke delen van de tuin, een oase van rust midden in de stad, op een bankje tussen de bomen in het gezelschap van Mahatma Gandhi.


Naast 154 nieuwe hoogstambomen staan er 7431 nieuwe heesters. De bittere wilg en de spierstruik zijn de meest voorkomende. Klimplanten en bloemen zorgen verder voor een groen en kleurig kader. Bomen, struiken en bodembedekkers tonen een gevarieerd kleurenpalet doorheen de seizoenen.


"Het Parkhuis – de voormalige jeugdrechtbank van Antwerpen – blijft bij het provinciaal patrimonium van de centrale diensten van de provincie Antwerpen. Het gebouw blijft quasi dezelfde functies behouden als voorheen, kantoorwerkplekken en vergaderlocatie.
Nu de gouverneur en de gedeputeerden met hun kabinet op verdieping 13 en 14 van het torengebouw werken, krijgen organisaties die met ons bestuur verbonden zijn er hun werkplek, o.a. het secretariaat van de Europese Structuurfondsen. De vergaderzalen kunnen nog steeds door provinciale medewerkers gebruikt worden." Zegt DaniĆ«l Verheyen, programma manager nieuw provinciehuis, Departement Logistiek. 

2 opmerkingen:

Chris Serluppens zei

Hopelijk staan er genoeg banken om te verpozen ...

Jean Marie Michiels zei

Zo'n 12 tal, is dat genoeg?