vrijdag 19 augustus 2022

Megaproject aan de Meir



De bouwblok gelegen tussen de Cellebroedersstraat, Lange Nieuwstraat, Jezusstraat en Meir zal er over enkele jaren heel anders uitzien. Het voormalige RTT-gebouw, hoek Cellebroederstraat/Lange Nieuwstraat, zal behouden blijven. (1)



De iconische winkel Mathot-Vanhoffelen in de Lange Nieuwstraat moet plaats ruimen. De bekende familiezaak, die 135 jaar heeft bestaan, sloot in 2017 al de deuren. (2)


Het pand naar ontwerp van architect Ruud Vael in de Jezusstraat, dat aansluit op het Belgacom complex, zal ook niet afgebroken worden. (3) Het hoekpand van Belgacom wel. (4) Deze werken zijn al gestart.


Het programma omvat een Hogeschoolgedeelte van 33.000 m², op de bovenste verdiepingen, en een  winkel oppervlakte van 15.000 m² op de onderste verdiepingen. 

Meer informatie over het ontwerpopdracht en een reeks toekomstbeelden kan men vinden op onderstaande webstek. 

www.binstarchitects.be/project/kdg-campus-retail-meir/


1 opmerking:

Magda zei

Wie is er al niet gepasseerd aan dit gebouw , ik zie nu niet direct het nut om dit gebouw te behouden , misschien weet jij in welke stijl het opgetrokken is ? Er zijn in het verleden veel mooiere gebouwen afgebroken , vooral in de jaren 70 toen in hier pas kwam wonen, maar wat zeggen ze "over smaken en kleuren valt niet te discuteren ".