vrijdag 16 september 2022

Beschut Wonen Antwerpen.



Van 11 t.e.m. 15 september konden belangstellenden de nieuwe zetel van Beschut wonen Antwerpen, het Godshuis Van der Biest, bezoeken. Deze locatie is recent gerenoveerd.  


De zone aan de straatzijde is voorzien van publieke functies, zo krijgt de buurt de kans om betrokken te worden bij de werking van het godshuis. Links de bar (open op maandag, woensdag en vrijdag van 10 tot 16 uur), rechts de kapel waar o.a. expo's kunnen plaatsvinden.


Achterin de site bevinden zich de private kantoorruimten van de medewerkers van Beschut Wonen. 


Een nieuwe verbindingsgang tussen de twee tegenover elkaar liggende vleugels zorgt voor een optimalisatie van de ruimtes. Dit nieuw volume heeft een fijne stalen structuur, ingevuld met ontspiegeld glas en is duidelijk herkenbaar als hedendaagse toevoeging. De tuin wordt op deze manier opgesplitst. 


Achter de glazen gang is er een moestuin waar momenteel een keramiekproject van een bewoner opgesteld is. Dit deel is voorbehouden aan de leden en de medewerkers van Beschut Wonen.


Het voorste deel heeft een eerder publiek karakter en is toegankelijk voor bezoekers en toevallige voorbijgangers. 

De voormalige woningen worden gegroepeerd tot 4 polyvalente ruimtes. De originele elementen worden maximaal teruggebracht en de 16de-eeuwse spanten worden dankzij vides in het daglicht gezet. 


1 opmerking:

Magda zei

Prachtig project