zondag 11 september 2022

Viering 125 jaar Campo & Campo



Guillaume Campo (Antwerpen 1880-1952) ligt aan de wieg van de Campo Dynastie. In 1952 stapt Freddy Campo mee in de zaak. Na het overlijden van de vader zetten Freddy en zijn broer Frans de zaak verder. In 1992 besluiten zij hun gezamenlijke activiteiten te staken. Frans en zoon Stefan Campo vestigen zich op de Vlaamse Kaai, Freddy en zonen vestigen zich in de oude cinemazaal “Berchem Palace” aan de Grote Steenweg in Berchem.  


Guillaume Campo (3de generatie) is vereerd dat hij dezelfde voornaam heeft als zijn grootvader en diens boeiend vak verder kan uitoefenen. Al mist hij, door de online platforms, het persoonlijk contact met de kunstverzamelaars. "Het moet plezant blijven" schrijft hij in het voorwoord van de catalogus.


Naast de overzichtstentoonstelling met een overzicht van de familiegeschiedenis aan de hand van 155 kunstwerken is er ook een expo "Women with attitude". Deze belicht de (ondervertegenwoordigde) vrouwelijke kunstenaars in de kunstwereld en dus ook in de verzameling van de galerij.


Lees ook: 120 jaar Campo dynastie

www.campocampo.be/nl


1 opmerking:

Magda zei

Staat op mijn "te doen" list