woensdag 12 april 2023

Thomas Fine Arts Gallery


De Thomas Fine Art Gallery was vorig jaar een (tijdelijke) nieuwkomer op 't Zuid. De eigenaar, Thomas Gielen, had de vorige 7 jaar al een galerie aan de Minderbroedersrui. De "Think Jazzy Gallery" is slachtoffer geworden van de Corona-epidemie. Thomas Gielen kreeg de gelegenheid om een nieuwe start te maken in een ruimte naast Restaurant Jerom in de Graaf van Egmontstraat. Maar dit is maar tijdelijk want Restaurant Jerom gaat verbouwingen doen. Vanaf oktober 2023 is er terug een verhuis gepland, deze keer naar de Oude Koornmarkt. 


Momenteel loopt in de galerie een tentoonstelling met werken van Séverine Loisel en Joachim Seitfudem.


Vanaf 25 mei gaat de expositie ‘Gati’ van kunstfotograaf Nicha Rodboon van start. In augustus volgt ‘Sous-titres de fleurs’, een creatieve uitspatting van Rodboon en conceptual florist, Filip Orens in het kader van de zestiende editie van de Antwerp Pride. En ook beeldhouwer Joachim Seitfudem maakt enkele werken voor het project. 

Op 27/05 is er een opendeurdag / Verjaardag van Think Jazzy - Thomas Gallery. 

In de zomer volgt 'Sous-titres de fleurs’ door Nicha Rodboon en Filip Orens. De expositie wordt een spraakmakende vertoning van intrigerende kunstfotografie en weelderige bloemstukken. De expositie ‘Sous-titres de fleurs’ loopt van 8/08 tot 27/08. Tijdens de ‘Antwerp Pride Week’ van 9 tot en met 13/08 is de expositie elke dag te bezichtigen van 13 tot 19 uur.  De tentoonstelling is ten voordele van het Roze huis & Pride Antwerp.

In oktober zal de nieuwe locatie geopend worden in de Oude Koornmarkt.

Thomas Art Gallery, Graaf Van Egmontstraat 41, 2000 Antwerpen. 

Za en Zo van 11:00 tot 18:00, Nocturne 1ste donderdag van de maand 17 tot 21 uur. Gesloten laatste zondag van de maand.

www.thomasgallery.be


1 opmerking:

Magda zei

de kunstfotografie en bloemstukken zeggen mij wel iets dus in mijn agenda vermelden .