woensdag 3 mei 2023

Uitbreiding Schengenplein


Het Schengenplein zoals het sinds 2017 is.
Klik op de pijl om te zien hoe de uitbreiding naar het dok is geworden.

Onlangs opende het tweede deel van het Schengenplein, aan de zuidoostelijke zijde van het Kattendijkdok. Eerder openden daar ook al een deel van de heraangelegde New Yorkkaai en de nieuwe Tallinnstraat. Stad Antwerpen en AG Vespa vormden zo de volledige site om tot een ideale locatie om te verpozen aan het water.



Het tweede deel van het plein is nu verder uitgebreid met 4.800 vierkante meter tot aan het water. Het kreeg bomen, groenvakken, een waterspeeltuin, zitbanken en een zeer ruim ponton in het Kattendijkdok. Dat houten ponton bestaat uit een grote trappenpartij van terrassen en hellende vlakken, waar het aangenaam vertoeven is. De voormalige Zieglerloods is deels bewaard en voorzien als shelter op het plein, met aan de waterkant een glazen wand als beschutting tegen de wind. Daarbij zijn het authentieke dakgebinte en de kolommen van de hangar gerecupereerd.



Het is nog even wachten tot het gras gegroeid is en tot de zon volop schijnt, maar laat dat je niet tegenhouden om nu al eens te komen kijken en volop te genieten van deze nieuwe, unieke plek in de Cadixwijk!


Luchtzicht (c) AG vespa

1 opmerking:

Magda zei

Modern en speciaal maar grotere groenpartijen hadden mij wel aangenamer geleken , weeral veel grijs ; de plantjes en struiken en boompjes lijken wel onbetaalbaar voor de Stad .