dinsdag 6 juni 2023

20 jaar De Roma, het verhaal, het feestbier en de gadgets

 


Naar aanleiding van de 20ste verjaardag van De Roma was er onlangs een prijsvraag in GVA, traditioneel neem ik hier aan mee, steeds zonder resultaat. Tot ik vorige week een bericht kreeg dat ik in de prijzen was gevallen. (foto) Af te halen aan de ticketbalie van De Roma, zo geschiede.

Een lijvig boek
Meer dan 250 pagina's, met harde kaft. In de eerste plaats een ode aan de vele vrijwilligers en hoe het idee ontstond om met, aanvankelijk, enkele personen een gigantische uitdaging aan te gaan om van een vervallen cinema een nieuwe cultuurtempel te maken.

Maar ook de geschiedenis van een halve eeuw met film, variété, rockoptredens en feesten van Borgerhoutse verengingen. Gevolgd door 20 jaar leegstand. Een levend monument vol verhalen, sterren op het witte doek, muziektempel voor de buurt, de stad, de hele wereld. 

Met dit boek vieren de protagonisten een uitzonderlijk jubileum en nemen de lezers mee in het verhaal van De Roma. Van bij het ontstaan van Kinema Roma in 1928 tot aan het verval en de sluiting in de jaren tachtig, en als kers op de taart, de glorieuze heropening in 2003. 

De Roma, Het verhaal, € 25 bestel hier

Feestbier

Speciaal voor de gelegenheid is er ook een heldergoud feestbier van hoge gisting. Aangeboden in een cadeauverpakking met twee originele De Roma-glaasjes. Prijs: 20 euro.

Er zijn nog een aantal andere gadgets ontwikkelt voor dit jubileum. Te bekijken op hun webstek

Geen opmerkingen: