donderdag 1 juni 2023

Tingeling


Tingeling is de naam van de nieuwste Stadskroniek rond 150 jaar tram in Antwerpen. In 10 hoofdstukken verhaald deze kroniek de geschiedenis van de tram. Gaande van de beginjaren (1873-1898), over de elektrische tram, de tram in het interbellum, de tweede WO, de naoorlogse jaren, de MIVA tot De Lijn. Meer dan 120 rijk geïllustreerde pagina's tramplezier. Deze kroniek is geen geschiedenis van de tram, maar een geschiedenis mét de tram.


Naast deze publicatie vierden META vzw (Mobiliteitserfgoed Tram en autobus), het Vlaams Tram- en Autobusmuseum (VlaTAM) en Poldertram de 150 jaar tram in Antwerpen met een uniek tramfeest op zondag 28 mei 2023. Liefst anderhalve eeuw authentieke tramgeschiedenis reed die dag in een buitengewone optocht door de stad, met het Eilandje als centrale evenementlocatie.


Talloze historische trams, die normaal gezien enkel nog in een museum te bewonderen zijn, traden die dag uitzonderlijk nog eens voor het voetlicht om het grote publiek te trakteren op een unieke belevenis.

antwerpen.be/stadskronieken

1 opmerking:

Antwerpen verkenner zei

https://www.150jaartram.be/gadgets-boeken-3dprints/boeken/stadskroniek-tingeling-150-jaar-tram-in-antwerpen.html