woensdag 15 november 2023

Hedendaagse kunst in het museum Mayer van den Bergh

Het museum Mayer van de Bergh leende 13 topstukken uit aan het MAS. Om de leegten op te vullen gingen ze een samenwerking aan met Tim Van Laere Gallery. Dit resulteerde in 15 hedendaagse kustwerken geïnspireerd op evenveel werken uit het museum. Het resultaat is een verrassende dialoog tussen historische en hedendaagse meesters, gepresenteerd in het sfeervolle interieur van Museum Mayer van den Bergh. 


De 15 hedendaagse kunstenaars keken naar de collectie van Museum Mayer van den Bergh en gingen in dialoog. Ze lieten zich inspireren door de Dulle Griet van Pieter Bruegel, de portretten van Cornelis De Vos en Alessandro Allori, stillevens van Antwerpse meesters zoals Daniël Seghers en werken van Jacob Jordaens. Tussen de eeuwenoude schilderijen, het ingetogen beeldhouwwerk en de rijkelijke retabels zijn ze tot en met 3 maart 2024 te zien. 


In ‘Conversations, hedendaagse en historische meesters in gesprek’ tonen Bram Demunter, Marcel Dzama, Adrian Ghenie, Kati Heck, Leiko Ikemura, Edward Lipski, Jonathan Meese, Ryan Mosley, Inès van den Kieboom, Muller Van Severen, Tobias Pils, Ben Sledsens, Dennis Tyfus, Rinus Van de Velde en Tal R hoe ze zich lieten inspireren door de museale werken. 

Lees verder: "Een blinde deur in het museuminterieur"


Geen opmerkingen: