donderdag 23 november 2023

Werk van beeldend kunstenaar Denmark siert inkomhal Gerechtsgebouw


Denmark, artiestennaam van Marc Robbroeckx (Wilrijk, 8 juli 1950), is een Belgisch beeldend kunstenaar en installatiekunstenaar. Denmark is een pseudoniem en een samentrekking van "den Mark".

Sinds de jaren zeventig maakt Denemarken gebruik van afgekeurde gedrukte producten zoals kranten, tijdschriften, boeken en allerlei archieven. De kunstenaar woont en werkt in Prouvy, Belgiƫ.

Het kunstwerk van beeldende kunstenaar Denmark "Bois de Moniteur belge" krijgt een permanente plaats in de inkomhal van het Oud Gerechtsgebouw. Het kunstwerk maakt deel uit van de collectie van het M HKA

Bois de Moniteur belge is een kritisch kunstwerk waarmee Denmark deze tijden van desinformatie aanvecht. In de jaren 80 ontdekte de kunstenaar oude edities van het Belgisch Staatsblad in een voormalige bank. “Het werk spreekt eigenlijk boekdelen. Maar wat het vooral weergeeft, is de stabiliteit van de wet in schriel contrast met de wankele realiteit die burgers ervaren. Dat wordt in deze tijden nog maar eens bewezen”, licht Denmark toe. Voor de eerste keer werden de poten van het kunstwerk verankerd omdat het hier nu een permanent plaats krijgt in de hal.

Geen opmerkingen: