donderdag 21 maart 2024

40 jaar liefde voor de velo

Fietsen is dromen. Fietsen is vervoer. Fietsen is je hoofd leegmaken, blik vooruit, recht op het doel af. Of met een grote boog om het doel heen. Want soms wil je niet direct bij het eindpunt zijn, aldus de inleiding van de webstek van Fietsen De Geus.
Fietsenwinkelketen De Geus bestaat precies veertig jaar. Wat in 1984 begon als een klein zaakje op het Zuid, is inmiddels een moderne onderneming met meerdere vestigingen in de regio. Naast Antwerpen zijn er ook winkels in Berchem, Edegem en Schoten. Om het jubileum in de kijker te zetten hangt er nu een gevelplaat aan het Antwerpse filiaal op het Zuid.


Maar er komt meer, in samenwerking met Fietsersbond Antwerpen, Antwerpenize en Team Bullitt Hangover zal Pedro Elias op 20 april een wereldrecordpoging ‘Grootste Liefdadigheidslevering per Bakfiets’ ondernemen. Daarvoor worden Antwerpenaars opgeroepen om met de bakfiets hun ongebruikte of nieuwe verzorgingsproducten zoals huidcrèmes, tandpasta, tandenborstels, zeep, handdoeken en shampoo op die dag om 15 uur naar de Marnixplaats op het Zuid te brengen.
Vanaf daar zullen alle bakfietsen in colonne de items naar Kamiano, een vzw voor daklozen, brengen. 


Een deurwaarder zal officieel registreren hoeveel bakfietsen er meerijden, wat als recordpoging genoteerd zal worden. Wie geen bakfiets heeft, maar wel producten wil doneren, mag uiteraard ook meerijden of producten in een van de meerijdende bakfietsen leggen.

Doe je mee op zaterdag 20 april? De Antwerpen Verkenner zal er zijn, noteer dit in je agenda. 


Geen opmerkingen: