woensdag 13 maart 2024

Fotografie Frank Raes bij antiquair Frank Van Laer


De sport commentator/journalist Frank Raes presenteerde in "Stukken van Mensen" (een programma op Play4) een van zijn foto's te koop aan. Antiquair Frank Van Laer was verrast door het landschap van windmolens. "In deze foto voelde ik hoe hij had gewerkt naar dat ene moment waarop een intens kleurenpalet tot leven komt. De horizon die mokkagoud kleurt en de donkerblauwe tonen van het wolkendek zag ik helemaal tot hun recht komen in mijn interieurbeeld", zegt Frank Van Laer die het werk kocht met de belofte om ook een tentoonstelling van het werk van Frank Raes te voorzien.


Zo ontstond een ontmoeting waarbij het antieke en het hedendaagse elkaar vinden. En dit resulteerde in een tentoonstelling. 


Al enkele decennia gaat Frank Raes met bewegende beelden aan de slag. Als sportjournalist monteerde hij ze voor het journaal, Sportweekend of docu's. Vandaag richt hij met fotografie zijn onderzoekende blik naar het stilstaand beeld. Hij legt de nadruk op het proces van het licht te vangen. Dat doet hij zonder filter, met kleuren die levensecht worden vastgelegd. Eén moment schitterend tussen duizenden vervlogen momenten. In zijn zwart-wit foto's mag het contrast er zijn, net zoals de waardering van het alledaagse. Rimpels in het water, markante texturen in de huid, de onderwerpen zijn - zoals Frank Raes zelf - rechtdoorzee, maar nooit banaal.

Excentrieke Frank ontmoet no-nonsense Frank, nog te zien tot en met 23 maart 2024 bij Antiquiteiten Frank Van Laer, Leopoldstraat 16, 2000 Antwerpen. Openingsuren: Dinsdag t.e.m. zaterdag van 11 tot 18 uur. 

(Bron: Folder)


Geen opmerkingen: