dinsdag 11 juni 2024

50 jaar Dille & Kamille


Dille & Kamille is een Nederlandse winkelketen, gespecialiseerd in een combinatie van voedsel, keukengerei, servies, zeep, planten, brocante meubelen en praktische huisartikelen. De keten werd opgericht door Freek Kamerling en de eerste vestiging werd in 1974 geopend in een werfkelder aan de Utrechtse Oudegracht. De Antwerpse vestiging van Dille & Kamille in de Vleminckstraat bestaat 45 jaar, inmiddels is er ook een vestiging aan de Wapper. De keten heeft nu 47 winkels verspreid over Nederland, België en Duitsland. 


Speciaal voor deze verjaardag hebben ze een limited edition assortiment samengesteld. Onder andere de gevelmokjes, al de winkels hebben een unieke gevel waar ze trots op zijn, en een kookboek met maar liefst 100 verrassende groenterecepten. Achterin het boek vind je een handige groentekalender. Bij elke maand staat precies welke groente je kunt oogsten en eten. Door te koken op het ritme van de seizoenen, eet je de groente wanneer ze het lekkerst én voedzaamst zijn.

De vijftigste verjaardag van de keten wordt een heel jaar door rijkelijk gekruid met allerlei belevenissen. Kijk hiervoor op hun Webstek.


Geen opmerkingen: