zaterdag 15 juni 2024

Herwaardering Stadspark

Herwaarderingsplan voor het Stadspark voorzag o.a. een grondige make-over van het speelterrein en de omliggende groenzones en paden. Al die werken zijn nu afgerond. Alle bestaande speeltoestellen werden afgebroken. Enkel de onderdelen die nog in goede staat waren, werden zorgvuldig gerecupereerd. ​ Op woensdag 29 mei werd het vernieuwde speelterrein, dat bestaat uit 2 avontuurlijke speelzones: Speelzone 0 - 4 jaar en Speelzone + 4 jaar, officieel geopend.


Naast de werken aan het speelterrein werden ook de omliggende groenzones vernieuwd. Nieuwe plantenborders met kastanje houten hekwerk zorgen voor extra groen rondom de bomen. De omliggende graszones zijn voorlopig nog niet toegankelijk. Door de overvloedige regenval kon het gras nog niet gezaaid worden. Tijdelijk hekwerk schermt deze graszones af.

Video: c-nico-dingemans--stad-antwerpen

Tussen het verbindingspad Rubenslei - Quinten Matsijslei en het skateterrein werd een nieuwe schaduwrijke lig zone gecreëerd. Vanaf juli 2024 is het vernieuwde verbindingspad in uitgewassen beton opnieuw toegankelijk. Ook het drinkwaterfonteintje aan het speelterrein is opgefrist. Er werden 2 nieuwe paden naar het speelterrein aangelegd. Eén van deze paden leidt naar Bar Capitale, dat vorige maand opnieuw haar deuren opende.

Meer details over herwaardering Stadpark


Geen opmerkingen: