donderdag 22 maart 2018

Toekomst MAS-paviljoenen



Het Zilvermuseum en het Diamantmuseum hebben hun respectievelijke paviljoenen zo’n 6 maanden geleden verlaten om hun toekomst op de nieuwe site, aan de Suikerrui/Gildekamersstraat, rustig te kunnen voorbereiden. Inmiddels bleven deze paviljoenen leeg staan. Maar daar komt blijkbaar verandering in, althans voor wat het voormalig Diamantpaviljoen betreft.
Deze is men aan het inrichten als een ruimte waar men de toekomst van Antwerpen wil voorstellen: ‘Antwerpen Morgen?, Ontdek hier de stad van de toekomst, staat er op de vitrine. Vanaf zaterdag 24 maart kan men hier op bezoek. Het Paviljoen Antwerpen Morgen vertelt alles over stadsontwikkeling in Antwerpen, vroeger en nu. Via een grote digitale muur ontdekt u meer dan 100 stadsontwikkelingsprojecten en schuift u de historische kaarten vlot over elkaar. Nooit eerder is dit zo mooi en handig te bekijken. Daarnaast zijn er ook vijf actuele projecten die via maquettes, plannen en filmpjes tot leven komen. Tot slot staat er om de drie maanden een nieuw project in de kijker. Nieuw Zuid bijt hierbij de spits af.
  • Open van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur (van april tot en met oktober op zaterdag en zondag tot 18 uur)
  • Gratis toegankelijk
  • Meer informatie op de website van Antwerpen Morgen


Tevens is er in het Havenpaviljoen een tijdelijke tentoonstelling met als titel: “Schelde. Stroom in verandering” Mens, landschap en klimaat van prehistorie tot nu. Gratis expo over de archeologie van de Schelde en de Antwerpse haven.  Acht infopanelen een negen schermen geven een uitgebreid inzicht. Een nieuw boek geeft de resultaten van het onderzoek van van archeologen van de Universiteit Gent en Gate-Archaeology weer. Daarbij wordt het verhaal van de Schelde gekoppeld aan het brandend actuele thema van de klimaatverandering. Boek en tentoonstelling vertellen het verhaal van de Scheldevallei doorheen de tijd, van de voorlaatste ijstijd tot en met de middeleeuwen.
Tot zondag 15 april 2018 is de tentoonstelling te gast in het Mas Havenpaviljoen. Lees meer 

Geen opmerkingen: