dinsdag 17 april 2018

Mooi cruise jaar in Antwerpen




Net zoals in 2017, mocht Antwerpen als eerste cruiseschip van het seizoen het oudste cruiseschip ter wereld ontvangen: de Astoria van Cruise & Maritime. Cruise & Maritime is een vaste klant van Antwerpen: de rederij komt maar liefst acht keer naar Antwerpen in 2018, met het kruim van hun vloot: de Astoria, Astor, Magellan en Columbus.


Ook de andere vaste klant, Fred Olsen, weet Antwerpen weer te vinden. Vijf keer meren zij in 2018 aan met hun Balmoral en Braemar.


Dit jaar doet ook een expeditieschip de stad aan. Hapag Lloyd komt aan in mei met de Hanseatic, en bevaart in de maanden daarna met nog twee toppers de Schelde.


De Europa brengt in juni de beste chefs naar Antwerpen met het unieke evenement Europa’s Beste. In juli meert de Europa 2 aan, volgens de Berlitz rating het beste cruiseschip ter wereld.


Zoals gewoonlijk zijn er ook in 2018 enkele schepen die Antwerpen voor het eerst aandoen, zoals de first call van Pacific Princess, van Princess cruises. Onder andere AIDA cruises besloot om, na vijf jaar, Antwerpen terug te bezoeken met een first call van het schip AIDAvita. Het schip dateert van 2002, is 202,8 meter lang en vervoert tot 1582 passagiers. Ook de splinternieuwe Seabourn Ovation, het zusterschip van het prestigieuze Seabourn Encore dat pas in mei voor het eerst te water wordt gelaten, komt dit jaar naar Antwerpen. Het schip, dat gebouwd is voor de meest veeleisende wereldreizigers, kan met zijn 198 meter tot 650 passagiers vervoeren.
Foto's MS Hanseatic & Pacific Princess Wikimedia, de andere JeMaMi.

Geen opmerkingen: