maandag 7 mei 2018

Drie maal 57 is feest voor de Antwerpse DIVA

v      57 decennia geleden was er voor het eerst handel in diamant in de Scheldestad. Dit blijkt uit documenten die de rijke diamantgeschiedenis van Antwerpen aantonen en bewaard worden in het stadsarchief van de stad Antwerpen.
v      Een van de slijpvormen van diamant is de briljant, deze heeft 57 facetten.
v      Recordpoging van 57 uren diamantslijpen.

Het personeel van het nieuwe Museum voor Edelsmeedkunst, Juwelen en Diamant, DIVA kwam op het idee om ter gelegenheid van de opening 57 uren ononderbroken open te zijn. (Op 3 uurtjes na voor noodzakelijke poetswerken na de ontvangsten van vrijdag), op zich ook een record, al wisselden de medewerkers om de 8 uren.
Op 4 mei om 12u werd het startschot gegeven onder genodigden...
...en startte de slijpers van “Diamond Laser & Polishfactory” (Philip Debels) hun recordpoging. Gedurende het hele openingsweekend – van vrijdag 12u tot en met zondag 21u – waren twee slijpers (uit een groep van vijf) continu aan het werk in de museumbar van DIVA.
Zondagavond 21 uur sloot DIVA af met het nieuwe wereldrecord diamant slijpen, dat vanaf nu 57 uur bedraagt. Verbazend genoeg zijn er volgens de cijfers van het onthaal personeel heel wat mensen tijdens de ochtend van zaterdag en de nacht van zaterdag op zondag een kijkje gaan nemen. In totaal zijn er meer dan 5000 bezoekers geweest tijdens het openingweekend. (2/5 hiervan had zich bij voorbaat aangemeld)

Vanaf maandag 7 mei ontvangt DIVA’s butler Jérôme je elke dag tussen 10u en 18u (behalve op woensdag) in een universum vol diamant, juwelen en edelsmeedkunst. Een museumbezoek voor een volwassene bedraagt € 10,00. Praktische informatie voor een bezoek is te vinden op www.divaantwerp.be.

Een inhoudelijke bijdrage over het museum zal volgen bij een volgend bezoek, als de kinderziektes weggewerkt zijn.

Geen opmerkingen: