zondag 27 mei 2018

Nieuw Zuid onthaald kunstgalerieën


De geschiedenis herhaalt zich. Toen het “Eilandje” in ontwikkeling kwam, beslisten galeriehouders om hun zaak te verhuizen of een bijhuis te vestigen in deze vernieuwde stadswijk. Hetzelfde gebeurt nu met de wijk “Nieuw-Zuid”.
Galeriehouders Jason Poirier dit Caulier (PLUS-ONE Gallery) en Sofie Van de Velde (Gallery Sofie Van de Velde) openden samen een tweede ruimte in het nieuwe Antwerpse stadsontwikkelingsproject Nieuw Zuid. De nieuwe galerie bestaat uit een gemeenschappelijke ontvangstruimte met links en rechts een tentoonstellingszaal.
Tijdens het Antwerp Art weekend presenteerde Nel Aerts in Plus-One nieuw werk, in Gallery Sofie Van de Veldewaren werken van Mike Bouchet te zien.
Deze nieuwe locatie oogt best mooi en is waarschijnlijk een mooie aanwinst voor deze nieuwe wijk, een klein minpuntje is dat de beschikbare informatie slecht eentalig Engels is. Voor vele Antwerpenaren is deze wijk nog een onontgonnen gebied, laat staan voor toeristen. Maar het is natuurlijk niet verkeerd om internationale ambities te hebben... Good luck! 


Geen opmerkingen: