donderdag 16 mei 2019

Langs de kaaien



Woensdag 15 mei opende de nieuwe speeltuin op de Scheldekaaien. De speeltuin van 2000 vierkante meter maakt deel uit van de heraanleg van de Scheldekaaien in het deelgebied Sint-Andries en Zuid. Voor de ondergrond zijn kleine kiezels gekozen en geen zand, dat zou te snel wegwaaien aan de Schelde. De kleine kiezels zijn valdempend en ideaal voor een avontuurlijke speeltuin, maar je schoenen zijn na een bezoek wel van kleur verandert …


De vele opgekomen kinderen moesten in een door hekken afgesloten speeltuin spelen, want de werken aan het openbaar domein zijn er nog volop bezig. De groenaanleg wordt verder afgewerkt, er wordt nog straatmeubilair geplaatst, kasseien gelegd en centraal in het gebied wordt het stedelijk plein nog afgewerkt. Op de rest van de heraanleg is het nog even wachten tot begin juli.


Terwijl op de zuidelijke kant van de kaaien alles in gereedheid wordt gebracht om in juli het eerste deel van het deelgebied Sint-Andries en Zuid te openen met een feest voor alle Antwerpenaars, zijn ook aan de noordelijke zijde de werken volop bezig.  Op de kaaizone tussen Sint-Pietersvliet en Sint-Jansvliet komt de waterkering veel dichter bij het water dan vandaag. Hierdoor ontstaat er veel ruimte voor activiteiten. De prachtige historische hangars worden hier bewaard en vormen de perfecte plaats voor overdekte markten en beurzen. Ter hoogte van het Schipperskwartier komt een plein van openluchtactiviteiten. Er wordt ook bekeken of een mobiele waterkering mogelijk is. Deze zou dan enkel in werking gesteld worden bij overstromingsgevaar. Zo zou het zicht op het water vrij blijven.

Voor meer informatie over het project kijk op www.onzekaaien.be

Geen opmerkingen: