vrijdag 21 juni 2019

Hoekpand Fierensblokken afgebroken



De afbraak van het hoekpand tussen de bekende Fierensblokken in de Antwerpse Sint-Andrieswijk is een feit. Het gebouw op de hoek van de Nationalestraat en de Kronenburgstraat vormde geen onderdeel van de Fierensblokken en had een andere bouwstijl. In het najaar start op die locatie de bouw van een nieuw pand waarvan het ontwerp beter aansluit bij de Fierensblokken. Ondertussen gaan ook de ontmantelingswerken in de iconische gebouwen zelf door, waarna de hoofdrenovatie kan starten. De werken gebeuren in opdracht van AG VESPA, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten Antwerpen.
De nieuwbouw die het hoekpand zal vervangen, krijgt een eigen identiteit maar vindt qua proporties, kleur en detaillering aansluiting bij de twee naastliggende vleugels en de architectuur van de Fierensblokken. Het gelijkvloers krijgt opnieuw een commerciƫle invulling, daarboven komen appartementen.
De commerciƫle ruimtes krijgen na renovatie zowel aan de straatzijde als aan de zijde van het private binnenplein grote vitrines. Zo ontstaat er contact aan beide kanten.


Geen opmerkingen: