dinsdag 13 augustus 2019

Houtskeletbouw



De nieuwbouw in de Lange Lozanastraat (en net voor mijn vensters), waarover ik het vorig jaar al had, is in volle ontplooiing. Maar achter de in aanbouw zijnde voorbouw schuilt eerlang een grote groene privé binnentuin. Onder de binnentuin zullen de bewoners hun auto en fiets veilig kunnen weg zetten.


Tussen de voor- en achterbouw komen twee zijgebouwen deze zijn opgebouwd uit hout. Ze zijn gebouwd volgens het principe van de “houtskeletbouw”. De muren en daken bestaan dus volledig uit hout. In deze twee gebouwen komen woningen met een aparte voordeur, een terras en een tuintje. Vier van deze woningen zijn duplexen.


In het midden zicht van uit mijn flat, hopelijk komt hier nog meer groen tegen.

De nieuwe bewoners zullen de tuin samen gebruiken, dat creëert een fijne rustplaats te midden van de drukte. Aan elk appartement komt ook een individueel terrasje. Bovendien komen er groendaken op alle gebouwen alsook zonnepanelen.
De gebouwen zullen zowel bewoond worden door grotere gezinnen, als door alleenstaanden of koppels zonder kinderen. Dat past goed bij het karakter van de wijk. Er zijn 75 appartementen en woningen: 9 met 1 slaapkamer, 12 met 2 slaapkamers, 40 met 3 slaapkamers, 14 met 4 slaapkamers. De eerste bewoners worden in het voorjaar 2020 verwacht.
Bron: Nieuwsbrief Woonhaven.

1 opmerking:

Magda zei

koopwoningen of huurwoningen en naar de prijs zullen we maar niet vragen zeker ? Want die allerlaatste aanpassingen, groen dak en zonnepanelen zijn niet goedkoop maar misschien wel ecologisch verantwoord ?Magda