woensdag 11 september 2019

André Goezu – 50 jaar Bibliofilie



André Goezu (Antwerpen 1939) woont en werkt zowel in Antwerpen als in Parijs. In de Stadscampus van de Universiteit Antwerpen loopt de tentoonstelling waarop al zijn bibliofiele werken getoond worden. Onder andere zijn er de edities die door de Galerie De Zwarte Panter zijn uitgegeven te zien: Sphinge, met een tekst van Emile Verhaeren, een inleiding van Ward Ruyslinck en aquatinten van André Goezu (1977), Leguit, met een tekst van Bert Verhoye en etsen van een groep kunstenaars waaronder André Goezu (1989) en Laatste Brief rondom Liefde en Dood, met een tekst van Jef Geeraerts en aquatinten van André Goezu (1992).  
Tijdens de vooropening verduidelijkte professor Pierre Delsaerdt de begrippen ‘bibliofilie’, ‘Privet press’ en ‘livre d’ artiste/ de peintres’. De werken van Goezu zouden volgens hem onder deze laatste ressorteren. Ernest van Buynder gaf een overzicht van het leven en werk van de kunstenaar.


Hierop volgde voordrachten van Richard Foqué (dichter) en Monika Van Paemel (auteur) alsook een video waar men André Goezu aan het werk kon zien (realisatie: Pierrick Béquet).


    
André Goezu – 50 jaar Bibliofilie UA Stadscampus – Bibliotheek, Prinsstraat 13.
Nog tot 27 september 2019.

Meer informatie: www.uantwerpen.be/goezu

Geen opmerkingen: