dinsdag 3 september 2019

Out of Office ...



Out of Office, het bericht dat we al eens in onze e-postbus krijgen, was de basis voor deze fototentoonstelling. BREEDBEELD selecteerde werk van 34 fotografen en creëerde daaruit, in de tuinen van het Sterckshof en het Rivierenhof, een nieuw verhaal, met natuur en mysterie als rode draad.


Met hun werk brengen de 34 geselecteerde fotografen een andere wereld tot leven Het verhaal van "Out of Office" speelt zich daardoor evenzeer buiten de kaders af, in de interactie tussen de beelden en in het hoofd van de bezoeker. De opstelling van de tentoonstelling wisselt intieme installaties in verborgen hoekjes van de kasteeltuin en het park af met grote prints, frontaal tegen de muren van het kasteel. Als bezoeker ga je zelf op tocht tussen de werken, waarbij de realiteit fictie lijkt en fragmenten van verhalen je meenemen naar een andere wereld.


De natuur speelt een prominente rol in de tentoonstelling en wordt daarbij vaak in contrast gebracht met de mens. De groene omgeving van het Sterckshof en het Rivierenhof versterkt dit nog en creëert een nieuwe dialoog tussen de aanwezige natuur en de soms bevreemdende natuurbeelden in de tentoonstelling. De expo is bovendien volledig in open lucht. De kasteeltuin van het Sterckshof vormt de hoofdlocatie van de tentoonstelling die nog tot 29 september 2019 loopt, alle dagen van 12 tot 18 uur.

Bron: Bezoekersfolder met plan waar men de werken kan vinden, al is het dan nog wel even zoeken.
Her en der in het kastelen Sterckshof en Rivierenhof zijn nog andere kunstprojecten te zien.

1 opmerking:

Magda zei

Vlak naast mijn deur dus zeker te doen , zonder het te beseffen heb ik in de tuin van het Sterckshof al een van de foto-opstellingen gezien.
laat jij nog even weten waar we de folder met het parcours kunnen vinden, Magda