dinsdag 24 december 2019

10.000 m2 extra publieke ruimte


Op de plaats waar discotheek Zillion stond, staat nu een bouwblok van 20.000 m² met een supermarkt, ondergrondse parking, nieuw geïntegreerd servicestation en kantoren. Daarnaast voorziet het nieuwe gebouw nog in een residentieel gedeelte van 93 appartementen en een hotel, met een groot terras op het gelijkvloers, een ingang aan de Bolivarplaats en een rooftopbar voor bewoners en gasten. (Foto: links zicht van op de Gentplaats, rechts van op de Jan Van Gentstraat)


Momenteel zijn er werken aan de gang voor de aanleg van extra publieke ruimte achter het nieuwe bouwblok. Tussen Bolivarplaats en het toekomstig park Nieuw Zuid komt er 10.000 m² extra publieke ruimte naar een ontwerp van landschapsarchitect Bas Smets. Tegen de zomer van 2020 is de aanleg klaar. (Foto: zicht van op de Bolivarplaats op de appartementen aan het Ann Salenspad)


Door het verplaatsen van het servicestation van Total is er meer ruimte vrijgekomen voor de uitbreiding van de Bolivarplaats met een ingang naar het hotel en het toekomstige park. Er wordt in een ruime grasvlakte voorzien om te spelen en te sporten met onder meer een sportzone, bomen en wegen voor fietsers en voetgangers die door het hele park lopen. (Foto toekomstbeelden)



1 opmerking:

Magda zei

eindelijk nog een beetje groen bij !