maandag 9 december 2019

Feestelijke opening Noorderlijn

Naar aanleiding van de heropening van het pre-metrostation Opera,  de nieuwe Noord-Zuid-verbinding met tramlijn 1 en de nieuwe route naar het Havenhuis met tram 24 organiseerde De Lijn enkele activiteiten.


Bij de officiële voorstelling voor beleidsmakers, pers en de uitgenodigde bewoners van de omgeving van het Operaplein was er veel belangstelling.


Voor de laatste maal konden belangstellenden de oude Kipdorpbrug bezoeken. Deze is ook zichtbaar via een passerelle.


De zogenaamde "lichtput" is zeer zichtbaar op het Operaplein en zorgt voor de nodige lichtinval tot op het niveau -3 van het pre-metrostation. Bemerk ook de wegwijzers naar de parking. Deze zal echter pas in het voorjaar van volgend jaar in gebruik genomen worden.


Een kunstwerk in dit station doet denken aan het werk dat te zien is in het station Van Eeden. 

3 opmerkingen:

Pierre zei

Wel straf dat door een beetje regen het plafond nu al naar beneden valt. Wat zal het geven als het eens goed sneeuwde?

Magda zei

Mooi kan je deze " rode paddenstoel" niet noemen en de bewegwijzering heeft ons zondag wat hersenwerk gekost maar het zal wel wennen .
Anderzijds zijn er al kosten aan en het is pas in gebruik sinds zaterdag , dat beloofd ! Zijn er dan echt geen goede degelijke vakmensen die hun werk van de eerste keer goed kunnen doen ?
Ook de tramgebruikers zijn ontevreden want tram 24, die naar het Havenhuis rijdt is leeg en de tram 1 naar het Zuid is overvol , wie heeft dit uitgedokterd, zeker iemand die nooit of zelden de tram neemt.
Hopelijk zijn deze "kinderziekten" rap van de baan .

Jean Marie Michiels zei

Als reactie op de twee voorgaande:
Het is inderdaad hemeltergend dat men niet meer aandacht besteed aan deze zaken. Een kind kon weten dat als je een tramrijtuig die dagelijks volzet is wil laten overstappen op een ander dat ook steeds volzet is, dit onmogelijk is.
En voor wat betreft lijn 24 naar het Havenhuis, was het ook duidelijk dat dit niet zou renderen. Beter ware geweest tram 7 naar het Havenhuis te sturen. De kosten voor de Londenbrug MET TRAMRAILS zou zo verder renderen.