zaterdag 18 januari 2020

De verjaardag van de kunst

In 1963 verklaarde de Franse kunstenaar Robert Filliou 17 januari – zijn eigen verjaardag – tot verjaardag van de kunst. Sindsdien wordt ‘Art’s Birthday’ wereldwijd gevierd. Ook het M HKA organiseert naar goede gewoonte een feestje ter ere van de kunst. Dit jaar stond o.a. een State of the Arts door Saskia De Coster, een gevelpaneel door Sarah & Charles en een verjaardagstaart van Philip Metten op het programma.



v.l.n.r.: Berlinde De Bruyckere, Chantal Pattyn, Thomas Caron, Leon Vranken en Kati Heck.

Vrijdag 17 januari vierde Pompidou, een programma op radio Klara, de verjaardag van de kunst in het M HKA. Met als kers op de taart: drie exclusieve kunstedities. Art’s Birthday startte om 17 uur met een live-uitzending van Pompidou. Chantal Pattyn nodigde drie kunstenaars uit om een editie te creëren voor Pompidou: Kati Heck, Leon Vranken en Berlinde De Bruyckere. Een editie is een kunstwerk dat in een beperkte oplage verschijnt, en daardoor voor meer mensen betaalbaar wordt. Ze stellen het resultaat voor in het M HKA.


De edities worden geproduceerd en verdeeld door artlead.net, een initiatief van Thomas Caron. Artlead.net biedt hedendaagse kunstwerken online te koop aan tegen democratische prijzen, en waakt daarbij over een zorgvuldige selectie.
U haalt de drie Pompidou-edities in huis voor 1500 euro excl. BTW of 1 815 euro incl. BTW, exclusief handling- en verzendingskosten. De werken zijn enkel beschikbaar als set van drie. De edities worden genummerd en gesigneerd op 50 exemplaren uitgebracht. De verkoop start op zaterdag 18 januari 2020 om 14 uur op artlead.net. 


Na de presentatie van de edities volgde de inhuldiging van het gevelpaneel "In the hands of puppets" van Sarah & Charles. De rest van de avond waren er diverse artistieke interventies.

Geen opmerkingen: