zondag 19 januari 2020

Herdenkingstentoonstelling Panamarenko in Keteleer Gallery

Enige tijd geleden plaatse ik een bijdrage over de nieuwe galerieruimte Bremdonck, gelegen in de gelijknamige hoeve in het Peerdsbos in Brasschaat.
Op zaterdag 18 januari opende daar een herdenkingstentoonstelling voor de in december ll. overleden kunstenaar Panamarenko (Henri Van Herwegen). Het betreft een tiental historische werken uit de periode 1984-2005.


Het werk Eiland (2004) is een model voor een vliegmachine met luchtkussen dat hij ook in het groot uitvoerde. Het ronde vliegtuig houdt het midden tussen een helikopter, een zeppelin en een vliegende schotel


Het drieluik Vliegende Tijger, Vliegende Sigaar (1981) is een studie voor een drieledig magnetisch ruimteschip van wel 800 meter lang en met een diameter van 170 meter. 


Aeromodeller (1984-links) en Turbo Jet Engine Aladin (1987)

De expo is te bezichtigen tot 29 maart 2020 in de Bremdonckhoeve, recht tegenover de Melkerij van het Peerdsbos van Brasschaat op vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 19 uur.

1 opmerking:

Chris Serluppens zei

Dat ziet er een fantastische tentoonstelling uit . Bij beter weertje zal ik daar wel naar toe willen gaan en daarna en flinke wandeling door het Peerdsbos , voor te eindigen in .....