donderdag 30 juli 2020

Christine Van Broeckhoven andermaal gelauwerd

Antwerpse wetenschapster, Christine Van Broeckhoven, wordt gelauwerd voor haar onderzoek naar de ziekte van Alzheimer.
Als erkenning voor een uitmuntende carrière in het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer, krijgt professor Christine Van Broeckhoven (VIB-UAntwerpen Centrum voor Moleculaire Neurologie) de Khalid Iqbal Lifetime Achievement Award. 

De Khalid Iqbal Lifetime Achievement Award erkent onderzoekers die fundamentele bijdragen hebben geleverd aan het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. De winnaars van de prijs hebben een blijvende impact op het veld en tonen een levenslange inzet in de strijd tegen de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie.

Christine Van Broeckhoven ontving de prijs op 27 juli tijdens de virtuele Alzheimer's Association International Conference 2020. Khalid Iqbal is een van de drie oprichters van de jaarlijkse conferentie van de Alzheimer Association en vervulde een leidende rol vanaf de eerste editie van de conferentie in 1988. 
Voor haar pionierswerk om de genetische basis van dementie te ontrafelen ontving de wetenschapster talrijke prestigieuze prijzen en titels. De lijst van deze prijzen is te lang om in dik kort bestek op te noemen, zie hiervoor de webstek van UAntwerpen. Een prijs die daar niet is vermeld is de Arkprijs van het Vrije Woord die Christien Van Broeckhoven kreeg in 2005. 

Geen opmerkingen: