dinsdag 21 juli 2020

Het Museum Plantin-Moretus toont 25 Vlaamse topstukken


Het Museum Plantin-Moretus was al goed vertegenwoordigd in de Vlaamse topstukkenlijst (de hall of fame van kunstwerken in Vlaanderen). Recent zijn er nog eens tweehonderd tekeningen aan toegevoegd. Het gaat om werken van vaste waarden als Peter Paul Rubens, Anthony van Dyck en Jacob Jordaens. Maar ook Hendrick van Balen, Otto van Veen, Jan Fijt en anderen zijn erbij.


Blikvanger is ongetwijfeld een schetsboek van de 12-jarige Peter Paul Rubens. Het zijn de vroegst bekende tekeningen van de kunstenaar en ze getuigen al van zijn grote talent.


Een selectie van 25 unieke tekeningen uit de zeventiende eeuw zijn nu te zien in het museum. Het zijn studies, ontwerpen en afgewerkte kunstwerken. Bijna alle kunstenaars werkten - kort of lang - in
Antwerpen, het artistieke centrum van de Zuidelijke Nederlanden.

Naast deze selectie kan men ook "Den Dodendans", 43 tekeningen van Rubens naar houtsneden van Hans Holbein II, op scherm bekijken. 

Op-en-top getekend, expo met Vlaamse topstukken,
Museum Plantin-Moretus 
Nog tot en met 16 augustus, dinsdag > zondag, 10 > 17 uur

1 opmerking:

carla Boerjan zei

Jean Marie,
Waarschijnlijk is die tenttoonstelling ook nog na 25 augustus te bezoeken.Want nu is mijn stad in een precaire toestand, ocharme en ik mis mijn Antwerpen-stad.
Carla