dinsdag 20 september 2022

Start nieuwe projecten


Start restauratie en renovatie voormalig museum Smidt van Gelder
Bij de restauratie van de tuin zal de aannemer tuinmuren, verhardingen en decoratieve elementen herstellen. De fonteinen zullen opnieuw werken. Storende planten worden weggehaald en de plantencollectie krijgt een evenwichtige aanvulling. De beelden en vazen in de tuin worden geconserveerd en waar nodig gerestaureerd. De restauratie van het gebouw is niet toegespitst op één specifieke bestemming. Bedoeling van de werken is om een polyvalent en flexibel gebouw te creëren dat een combinatie van verschillende invullingen kan krijgen zoals een restaurant, een congres- of feestzaal, kantoor- en conferentieruimtes. Zowel het gebouw als de tuin zijn beschermd. Voor de noodzakelijke werken stelt het Vlaams agentschap Onroerend Erfgoed een erfgoedpremie van 2,4 miljoen euro ter beschikking. Ook stad Antwerpen en AG Vespa investeren in het behoud van dit unieke erfgoed. De werken starten op 19 april 2022 en eindigen in de loop van 2024.




Beeld AG Vespa

Start bouw onthaalgebouw Rubenshuis
Er komt een nieuw onthaalgebouw aan Hopland 13. De ruimte bevindt zich achter de huidige tuinmuur langs Hopland, tussen twee hogere gebouwen in. Hopland 13 wordt een heel toegankelijk onthaalgebouw, voorzien van alle nodige bezoekersfaciliteiten. Het herbergt een multimediaal belevingscentrum rond Rubens en de plek waar hij woonde en werkte, een museumcafé, de publieke leeszaal, de bibliotheek en heel wat backoffice functies.


1 opmerking:

Magda zei

Het wordt wellicht een functioneel gebouw maar mijns inziens hadden ze misschien een meer aangepaste gevel kunnen kiezen die past bij de andere gebouwen in de tuin en niet zo'n glazen bokaal .