donderdag 15 september 2022

Op bezoek in het "Het Leienpaleis"


Herenwoning Dhanis, op de hoek van de Maria-Henriëttalei en de Frankrijklei, kreeg een nieuwe invulling en werd omgedoopt tot "Het Leienpaleis". Iets minder dan vier maanden na de oorspronkelijk voorziene openingsdatum is het nu eindelijk publiekelijk toegankelijk.
Via de ingang aan de Maria-Henriëttalei komt men in een statige traphal waar enkele kunstwerken opvallen. Op het verhoogde gelijkvloers is er een gelagzaal dat rondom het gebouw gaat. 


Ook hier zijn meerdere kunstwerken te bewonderen. Als ambassadeur van de kunstcel selecteerde Koen van den Broek 37 werken die zich laten integreren in deze uitdagende omgeving. In de tweede inkomhal heeft hij een plafondschildering van zichzelf aangebracht: Casting Stand 2021.

Evan Holloway, Goofus and Gallant, 2017

Aan de rechtse zijde is er een toegang tot het terras op straatniveau. Een tweede terras, op de eerste verdieping is voorzien voor tijdens evenementen al dan niet in eigen beheer. 


Een groot deel van de kunstwerken kunnen enkel bekeken worden tijdens evenementen of een rondleiding. Mijn enthousiasme hiervoor zakte als een pudding in elkaar toen ik de voorwaarden vernam. Deze gaan door in de voormiddag en kosten 24,50 euro per persoon, inclusief twee drankjes te kiezen uit water, pils, frisdrank, koffie of thee...  

www.leienpaleis.be

2 opmerkingen:

Antwerpen verkenner zei

Opening uitgesteld tot januari 22

Antwerpen verkenner zei

Bieren, fris- en warme dranken: 3,5 a 6 euro, wijnen 6 a 10 euro.