dinsdag 2 januari 2024

Regula Ysewijn, Van Wafel tot Koek

Regula Ysewijn (Antwerpen, 1983) is een Vlaams culinair schrijfster en fotograaf. Ze schrijft vooral over de culinaire geschiedenis en publiceerde haar eerste boek in 2015, over de geschiedenis van Britse pudding gerechten. De boeken zijn meestal in het Engels. "Authentieke Belgische Cafés" en "Van Wafel tot Koek" zijn vertaald in het Nederlands.

"Van wafel tot koek" gaat over het historisch onderzoek dat Regula Ysewijn deed in Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Hierin deelt ze de recepten en geschiedenis van feestelijk gebak uit de Lage Landen. Aan de hand van de oudste wafelrecepten zocht Ysewijn uit waarom wij zo graag bakken en welke gebruiken verdwenen zijn. 

Tijdens de kerstvakantie organiseerde de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, in de prestigieuze Nottebohmzaal, de expo 'Van wafel tot koek'. Buiten bijzondere kookboeken waren er onder andere ook oude wafelijzers en speculaasplanken te zien die mee het verhaal vertellen van onze culinaire geschiedenis. 


Geen opmerkingen: