vrijdag 5 januari 2024

Galerie Keteleer stelt tentoon in de O.L.V. Kathedraal


Nog tot 10 november 2024 is er in de O.L.V. Kathedraal een bijzondere tentoonstelling te zien zijn met de mysterieuze naam ‘De Profundis’. Het komende jaar zullen twaalf schilderijtjes op doeken van 30 x 50 cm van de Spaanse kunstenaar Enrique Marty verspreid staan over de gehele ruimte van de Kathedraal. De afgebeelde scenes spelen zich af tegen het kathedrale interieur. 


'De Profundis' is ontstaan in samenwerking met Galerie Keteleer en wil de bezoeker uitnodigen om zich onder te dompelen in de diepte van de schoonheid van de Kathedraal en zich over te geven aan beklijvende indrukken. Kunstschilder Enrique Marty werd in 1969 geboren in het Spaanse Salamanca en groeide op in diezelfde stad, omringd door gotische en barokke geschiedenis, kerken, beeldhouwwerken en symboliek. 


Als kind was Enrique al gefascineerd door de oude Vlaamse meesters, met name door de kunstschilders Rubens en Van Dijk. Om de geest en het werk van de oude meesters te doorgronden, verbleef Marty langere tijd in het centrum van Antwerpen en bekwaamde zich in hun vaardigheden, technieken en bovenal in hun zienswijze. Marty plaatst zichzelf in die geschiedenis door op diverse vlakken aan te sluiten bij de oude meesters en zijn nieuwe reeks schilderijen speciaal voor de Kathedraal te maken.

Catalogus met duiding over de werken te bekomen in de galerie: keteleer.com

Geen opmerkingen: