donderdag 28 maart 2024

Poisson Pilote


Poisson Pilote, een fietsers jargon die gebruikt wordt om de coureur te omschrijven die de kopman naar de finish leidt, is de naam die Filip Roose (44) koos voor zijn nieuwe zaak op de hoek van de Beatrijslaan en de Abraham Verhoevenlaan op Linkeroever. Er zitten meerdere betekenissen achter, maar een visrestaurant is het zeker niet. 

De drie kernwoorden café, velo en apero omschrijven Poisson Pilote. Het gaat van genieten op het terras van een koffie met een croissantje of uitblazen na een fietstocht met een al dan niet alcoholisch drankje, tot het aperitief uur. Maar in de rapte een koffie meepikken via het schuifraam is ook een mogelijkheid.
  


Filip Roose ging voor zijn zaak op zoek naar herbruikbare materialen. Het meest in het oog springende is de gele speedboot, in het midden van de zaak. Het was erg vervallen en de eigenaar had geen tijd om het te restaureren, daarom kreeg Roose het gratis. Een schrijnwerker ging aan het werk met dit als resultaat. Maar ook de terrasbanken, vensterbank en toog zijn gemaakt met herbruikbare materialen.


Binnen zijn de tafels en stoelen en banken basic en weinig comfortabel, maar als je niet blijft plakken is dit geen probleem.   

Poisson Pilote, Beatrijslaan 32 2050 Antwerpen LO

De A-Verkenner gaan op bezoek op 10 mei 24 om 15 uur. Kom je mee? Mail dan naar antwerpen.verkenner@gmail.com

Geen opmerkingen: