zaterdag 25 mei 2024

Hof van Beroep en Arbeidshof maken plaats voor toekomstig M HKA


Het is eindelijk zo ver, de diensten van het Hof van Beroep en het Arbeidshof verhuizen naar het Gerechtsgebouw aan de Britselei. 

Begin jaren 1970 besliste men om een nieuw Hof van Beroep op te richten in Antwerpen,  het vierde in België naast Brussel, Gent en Luik. Omdat er al plannen waren om een nieuw Justitiepaleis te bouwen op de plaats van het voormalig Zuidstation, besliste men om een "voorlopig" gebouw op te richten aan de Gedempte Zuiderdokken.  Dit "voorlopig" gebouw was in 1974 voltooid. Nu, 50 jaar later (het is maar wat men "voorlopig" noemt) kunnen de diensten verhuist worden naar het Gerechtsgebouw aan de Britselei. Dit gebouw werd uitgebreid gerestaureerd en gerenoveerd. (zie vorige bijdrage)

Behoudens onvoorziene omstandigheden zullen de diensten van het hof van beroep, het Parket-Generaal en het arbeidshof verhuizen in de loop van de maanden juni en juli 2024, te beginnen vanaf 27 mei 2024. De officiële adreswijziging van de diensten zal plaatsvinden op 10 JUNI 2024.

Het is nu af te wachten wanneer het gebouw zal afgebroken worden om plaats te maken voor het nieuw museum voor hedendaagse kunst. inmiddels zijn al zes kandidaat-ontwerpers geselecteerd voor ambitieus Vlaams nieuwbouwproject voor Muhka. (lees meer)

De gemeenteraad zal het RUP in november 2024 voorlopig vaststellen waarna het openbaar onderzoek van 60 dagen start. De definitieve vaststelling van het RUP is voorzien in mei 2025.

Wordt vervolgt! 

Geen opmerkingen: